Conturi administrate individuale – ce reprezinta?

Conturile administrate individuale mai sunt numite si portofolii private, reprezentand o alternativa pentru investitorii care vor o administrate profesionista a investitiilor lor. Astfel, de aceste conturi administrate se ocupa specialisti care au experienta pe piata de capital.

Specialistii in investitii care se ocupa de astfel de conturi isi ghideaza activitatea dupa urmatoarele principii:

Diversificare

Investitiile sunt diversificate prin plasarea banilor / a unitatilor de fond in mai multe instrumente financiare, pastrandu-se insa aceeasi clasa de active financiare.

Adecvare

Portofoliul privat va fi expus pe clase de active financiare tinandu-se cont de gradul de risc la care este dispus sa adere fiecare investitor in parte.

Comoditate pentru investitor

Specialistul insarcinat cu administrarea respectivului cont de investitii se va ocupa de toate formalitatile si activitatile implicite, astfel ca investitorul nu va trebui sa se implice absolut deloc.

Obtinerea de randament

Scopul specialistilor in investitii este sa obtina profit, astfel ca vor investi in fondurile care aduc randament. Astfel ca activele portofoliului privat de investitii vor fi alese tinand cont de randamentul pe care il pot avea diversele instrumente financiare.

Experienta in domeniu

Aceste conturi administrate individuale vor fi manageriate de specialisti care detin experienta in domeniu, astfel ca acestia vor avea grija sa obtina randament maxim din orice tip de instrument financiar in care se investeste.

Existenta unui administrator personal

Conturile administrate ofera posibilitatea de a beneficia de un administrator personal de cont, care se ocupa de realizarea investitiilor si totodata de raportare si oferirea de detalii referitoare la tranzactiile efectuate.

Inainte de a alege sa investeasca intr-un cont administrat, un investitor va stabili impreuna cu specialistul in investitii in ce tip de actiuni sau active sa se faca plasarea de unitati de fond. La anumite perioade de timp, clientul va primi rapoarte referitoare la situatia portofoliului de investitii si la profitul obtinut.

Conturile administrate reprezinta cea mai buna solutie pentru cei care isi doresc o strategie personalizata pentru investitia pe care o fac. De cele mai multe ori, clientii se orienteaza spre instrumente cu venit fix, care prezinta un grad redus de risc si care aduc venituri mai mici, dar sigure. Investitia in bursa are o componenta mult mai redusa.

 

Vrei sa iti deschizi un cont administrat individual? Ia legatura cu noi !