Skip to main content

 

Actualizarea Datelor cu Caracter Personal

ale investitorilor/potentialilor investitori ce detin cont pe platforma investonline.ro

 

Pentru ca dorim ca in relatia cu fiecare investitor/ investitor potential sa respectam conditiile si normele legale in vigoare suntem obligati sa realizam periodic actualizarea datelor si informatiilor colectate in vederea derularii obligatiilor contractuale.

SAI Certinvest SA s-a aliniat prevederilor Regulamentului European (2016/679/UE) privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date. Acest Regulament asigura un cadru  legislativ unitar si uniform pentru toate statele membre ale Uniunii Europene.

Politica privind confidentialitatea datelor cu caracter personal poate fi consultata aici.

Pentru orice aspecte legate de protectia datelor cu caracter personal se poate trimite un e-mail la adresa [email protected].

Potrivit cerintelor legale privind cunoasterea clientelei (Regulamentul ASF nr.13/2019 privind instituirea masurilor de prevenire si combatere a spalarii banilor si a finantarii terorismului prin intermediul sectoarelor financiare supravegheate de Autoritatea de Supraveghere Financiara si Legea 129/2019 pentru prevenirea si combaterea spalarii banilor si finantarii terorismului, precum si pentru modificarea si completarea unor acte normative), procesul de actualizare a datelor cu caracter personal este obligatoriu si conditioneaza mentinerea si continuarea relatiei contractuale a investitorului/investitorului potential cu administratorul de fonduri.

Pentru actualizarea datelor personale, accesati contul My InvestOnline/Contul meu si modificati/validati informatiile colectate atunci cand situatia o cere (anual sau in cel mai scurt timp de la momentul modificarii a cel putin uneia dintre datele personale colectate aici).

Mai jos veti gasi cateva informatii utile in vederea actualizarii datelor personale.

De ce sa imi actualizez datele personale?

In acest mod va asigurati ca:

  • aveti acces la toate produsele si serviciile SAI Certinvest SA
  • puteti efectua in continuare operatiuni cu unitati de fond
  • ati luat masuri de precautie necesare efectuarii operatiunilor in conditii de siguranta

Cine trebuie sa isi actualizeze datele?

Investitorii si investitorii potentiali care detin un cont pe aceasta platforma si au incheiat un Contract pentru operatiuni cu unitati de fond prin internet si telefon cu SAI Certinvest SA.

Actualizarea se va realiza periodic (anual), indiferent daca au intervenit sau nu modificari in datele personale sau la solicitarea investitorului/investitorului potential, in cazul in care a aparut cel putin o modificare si intr-un timp cat mai scurt, pentru a va asigura ca derularea obligatiilor contractuale se desfasoara conform cerintelor legale.

Cum aflu cand trebuie sa imi actualizez datele cu caracter personal?

In contul dvs., My InvestOnline, aveti afisata data limita la care trebuie sa realizati actualizarea anuala a datelor. De altfel, veti fi informat din timp, cu 30 de zile inainte, si prin email. Va rugam asadar sa verificati periodic mesajele primite in cont.

Cum imi pot actualiza datele personale?

Actualizarea datelor personale prin intermediul platformei InvestOnline.ro este posibila din My InvestOnline, accesand sectiunea ” Contul meu”.

Nu uitati sa incarcati copia actului de identitate, a extrasului de cont bancar, a certificatului de rezidenta fiscala, dupa caz, intr-un format jpg sau png, color si care sa contina imaginea integrala.   

Datele introduse sunt validate apoi de catre SAI Certinvest SA conform procedurilor interne, pentru asigurarea corectitudinii acestora. In cazul sesizarii unor neconcordante in preluarea datelor sau ale copiilor documentelor trimise (neconforme/neclare), clientii vor fi notificati de catre SAI Certinvest SA pe adresa de e-mail pusa la dispozitie sau telefonic si rugati sa incarce din nou documentul.

Ce se intampla daca nu imi actualizez datele personale?

Dorim sa nu ajungem in aceasta situatie deoarece neactualizarea datelor personale contravine cadrului legal, ceea ce va determina blocarea contului dvs. pana la momentul in care noua actualizare va fi validata de catre colegii nostri. Acest proces este obligatoriu si trebuie parcurs de fiecare investitor sau potential investitor al SAI Certinvest SA.

In vederea verificarii identitatii investitorului, suplimentar fata de documentatia trimisa catre SAI Certinvest SA, societatea de investitii poate utiliza si alte modalitati tehnice audiovideo ce permit identificarea persoanei, cu acordul sau (recunoastere faciala).

Inregistrarile obtinute se stocheaza de catre SAI Certinvest SA pe un suport durabil, pe toata durata desfasurarii relatiei contractuale si dupa incheierea acesteia, pe o perioada  conforma cadrului legal in vigoare.

In situatia in care informatiile furnizate sunt incorecte sau incomplete si, din acest motiv, S.A.I. este impiedicata sa isi indeplineasca obligatiile legale privind cunoasterea clientului, prevenirea spalarii banilor si combaterea terorismului, precum si obligatiile de raportare catre autoritatile si institutiile de supraveghere, isi rezerva dreptul de a declina initierea unei relatii contractuale, respectiv de a inceta derularea de operatiuni, in cazul unei relatii de afaceri existente.

In cazul in care intampinati dificultati la actualizarea datelor, va rugam sa ne contactati pe adresa de email [email protected] sau la numarul de telefon +4 021 203 14 00.