Pentru a investi

Pasi operationali


Dupa ce v-ati autentificat in contul dumneavoastra , mergeti in sectiunea Investeste, si de acolo, selectati fondul in care doriti sa investiti. Trebuie sa parcurgeti prospectul fondului ales precum si Informatiile cheie destinate investitorilor (DICI) si sa confirmati ca ati citit si ati inteles termenii acestuia. Veti introduce apoi suma pe care doriti sa o investiti si codul IBAN al bancii in care ati virat/veti vira banii aferenti adeziunii, precum si parola de operatiuni.

Operatiunea initiata va fi inregistrata in contul dumneavoastra si va fi evidentiata cu starea "lansat", care se va transforma in starea "in executie", in momentul in care un operator va prelua cererea dumneavoastra in baza de date.

Pentru a finaliza operatiunea de investire, in cazul in care nu ati facut-o deja, trebuie sa virati in contul cu codul IBAN specificat anterior, suma pe care doriti sa o investiti. Tranzactia va fi reflectata in contul dumneavoastra in urmatoarea zi lucratoare alocarii unitatilor de fond corespunzatoare sumei virate.

Va rugam sa va asigurati ca suma inscrisa in ordinul de plata/foaia de varsamant corespunde cu suma inscrisa in formularul de investitie de pe site. Aceasta egalitate este necesara pentru a fundamenta investitia in fond. Va rugam sa specificati in ordinul de plata / foaia de varsamant numele dumneavoastra si CNP-ul.


Cum rascumpar

Pasi operationali

Dupa ce v-ati autentificat in contul dumneavoastra , consultati cate unitati de fond aveti disponibile in fiecare fond, apoi mergeti in sectiunea Rascumpara, selectand fondul din care doriti sa rascumparati. Pentru a va fi mai usor, va vor fi oferite drept optiuni de fonduri din care sa rascumparati doar fondurile in care dumneavoastra aveti detineri.

Dupa ce ati selectat fondul din care doriti sa rascumparati, veti fi rugat sa specificati fie numarul de unitati de fond pe care doriti sa le rascumparati, fie suma neta pe care doriti sa o rascumparati si sa selectati contul bancar (pentru usurinta operatiunilor, veti avea ca optiuni conturile bancare specificate de dumneavoastra in Contractul pentru Operatiuni cu Unitati de Fond prin Internet) in care doriti sa virati banii.

Din motive de securitate, nu permitem inregistrarea cererilor de rascumparare decat cu virament in conturile bancare declarate in Contractul pentru Operatiuni cu Unitati de Fond prin Internet. Daca doriti sa virati banii din rascumparare intr-un alt cont decat cele disponibile in lista oferita, este necesar sa ne transmiteti la adresa noastra o notificare scrisa alaturi de un extras de cont bancar in original.


Plata rascumpararilor

Cererile de rascumparare depuse pentru fondurile Certinvest vor fi platite conform prospectului de emisiune, dar nu mai mult de 10 zile lucratoare de la data inregistrarii cererii de rascumparare.

Cererile de rascumparare depuse sambata si duminica si in zilele de sarbatori legale se inregistreaza in ziua lucratoare imediat urmatoare (de regula luni).


Suport operatiuni

Pentru asistenta la folosirea aplicatiei online, va rugam sa ne contactati la numarul de telefon 021 203 14 00 sau investonline@certinvest.ro