Skip to main content

Investeste inteligent

Fa-ti cont in doar cateva minute, din confortul fotoliului tau, in prima platforma de tranzactionare a fondurilor mutuale din Romania.

Platforma InvestOnline a fost lansata inca din anul 2010, si este administrata de SAI Certinvest SA, primul administrator independent de fonduri de investitii autorizat din Romania, cu 3 decenii de operatiuni pe piata locala de capital.

Investesc
100 RON
Certinvest BET Index
Tip: Obligatiuni
Clasa de risc: 2
Minim recomandat: 1 an
Detalii fond
Tip: Diversificat defensiv
Clasa de risc: 3
Minim recomandat: 3 ani
Detalii fond
Tip: Diversificat dinamic
Clasa de risc: 3
Minim recomandat: 3 ani
Detalii fond
Tip: Investitii alternative
Clasa de risc: 4
Minim recomandat: 5 ani
Detalii fond
Tip: Investitii alternative
Clasa de risc: 4
Minim recomandat: 5 ani
Detalii fond
Tip: Index actiuni
Clasa de risc: 4
Minim recomandat: 5 ani
Detalii fond
Tip: Index actiuni
Clasa de risc: 4
Minim recomandat: 5 ani
Detalii fond
Tip: Index actiuni
Clasa de risc: 4
Minim recomandat: 5 ani
Detalii fond

Investitiile trebuie sa fie simple

Investeste si diversifica-ti portofoliul prin platforma InvestOnline si primesti toate instrumentele de care ai nevoie pentru a fi in control pe investitiile tale.

Afla mai multe

Te poti inregistra

in 4

pasi simpli

Procesul dureaza doar cateva minute. In cazul in care ai nevoie de suport, suntem bucurosi sa te asistam pe tot parcursul procesului de inrolare, la telefon 021-2031463.

Completare date personale

Iti creezi un cont personal in platforma InvestOnline prin introducerea numelui, telefonului si adresei de email. Asigura-te de corectitudinea informatiilor, pentru ca adresa de email va fi folosita pentru transmiterea contractului de operatiuni cu unitati de fond, precum si pentru notificari de interes in relatia ulterioara cu SAI Certinvest.

Incarcare documente

Pregateste un act de identitate si un extras de cont bancar, pe care le poti incarca in format .jpeg sau .png.

Verificare identitate

Procesul de verificare a identitatii este complet automatizat si se poate realiza cu camera web a laptopului sau telefonului mobil. Ulterior, ai posibilitatea verificarii si completarii datelor preluate automat in pasii anteriori.

Semnare contract

Citesti contractul de operatiuni cu unitati de fond. Dupa ce iti dai acordul, in maxim 2 zile lucratoare contractul este validat si primesti detalii despre deschiderea contului. Felicitari! In acest moment faci parte din comunitatea Certinvest!

Maximizeaza-ti investitiile

Deschide cont

Alatura-te noii generatii de investitori!

Afla profilul tau de investitor

In nici 60 de secunde poti afla profilul tau de risc si ce tip de investitie ti se potriveste, raspunzand la urmatoarele intrebari.

Profil de investitor

Fiecare om are obiective financiare diferite, asteptari diferite si un apetit pentru risc diferit. Iti punem la dispozitie un chestionar prin care poti afla, in mai putin de 60 de secunde, care este profilul tau investitional si ce tipuri de investitii ar putea fi potrivite pentru tine.

Raspunde la cele 10 intrebari si afla ce tip de investitie ti se potriveste.

Intrebarea
Rezultat:

Fonduri Deschise de Investitii
administrate de SAI Certinvest

Informatii valabile la data:

Ai intrebari? Iti oferim raspunsuri

Ce este un fond de investitii?

Fondurile de investitii sunt entitati (denumite organisme de plasament colectiv), care acumuleaza bani de la mai multe persoane (denumite investitori) cu scopul de a ii investi in mod profesionist pe pietele financiare pentru obtinerea de profit. Rezultatele (profiturile sau, dupa caz, pierderile) se reflecta in valoarea fondului si sunt astfel impartite in mod proportional cu detinerile pe care fiecare investitor le are in cadrul fondului.

Ce sunt Societatile de Administrare a Investitiilor?

Societatile de administrare a investițiilor sunt societati pe actiuni autorizate si supravegheate de ASF (Autoritatea de Supraveghere Financiara) care au ca obiect de activitate administrarea fondurilor (organismelor de plasament colectiv) si efectuarea de investitii colective.

In ce fel de instrumente financiare investeste un fond de investitii?

Banii gestionati de un fond de investitii sunt plasati in diverse instrumente financiare, in conformitate cu prevederile legale in vigoare. Principalele categorii de instrumente financiare sunt, in ordinea crescatoare a riscurilor:

  • Depozite bancare;
  • Titluri de stat;
  • Obligatiuni;
  • Actiuni.

Acestor categorii principale li se adauga si alte tipuri de instrumente financiare, cum ar fi:

  • Titluri de participare ale altor fonduri de investitii;
  • Instrumente financiare derivate;
  • Alte instrumente ale pietei monetare;
  • Emisiuni noi de actiuni care nu au fost inca listate la bursa si actiuni necotate;
  • Instrumente financiare tranzactionate pe bursele din afara Romaniei.

Ce este activul fondului?

  • Totalul sumelor stranse de un fond de la investitori formeaza activul fondului. Acesta este impartit in unitati de fond a caror valoare fluctueaza in functie de mai multi factori. Valoarea unei unitati de fond este cunoscuta sub denumirea de VUAN, iar investitorii unui fond de investitii detin unitati de fond, sau UF;
  • Valoarea activelor unui fond se schimba permanent in functie de preturile instrumentelor financiare detinute de fond. Chiar daca numarul de investitori ar ramane constant si nimeni nu ar mai depune sau retrage bani din fond, valoarea activului s-ar modifica, de exemplu, prin dobanzile si dividendele incasate de fond. La fel, daca fondul a plasat bani in actiuni, atunci valoarea acestora se modifica permanent (creste sau scade) in functie de pretul actiunilor la bursa.

Ce este o unitate de fond?

Pentru o evidenta mai clara a detinerilor fiecarui investitor in fond, activul fondului este impartit in mai multe parti, numite unitati de fond. Mecanismul este similar impartirii capitalului unei firme in actiuni, pentru o mai buna evidenta a detinerilor fiecarui actionar. Fiecarui investitor ii revine un numar de unitati de fond, in functie de valoarea contributiei la fond.

Cum se calculeaza o unitate de fond?

  • Valoarea unei unitati de fond se calculeaza exact, prin impartirea activului net al fondului la numarul de unitati de fond;
  • Valoarea unei unitati de fond se calculeaza conform regulilor de evaluare detaliate in documentele de emisiune ale fiecarui fond de investitii;
  • Valoarea unei unități de fond (VUAN-ul) reprezintă preţul la care poti cumpara acea unitate de fond, intr-o anumita zi.

Cum pot deveni investitor?

  • Poti investi in oricare dintre fondurile deschise de investitii administrate de SAI Certinvest prin aplicatia InvestOnline. Procesul de inrolare este simplu si rapid. Dupa ce iti faci cont si iti alegi fondul dorit, trebuie sa platesti cel putin contravaloarea unei unitati de fond. Pentru plata, poti folosi cardul sau transferul bancar;
  • Inainte sa investesti, este recomandat sa citesti prospectul de emisiune si documentul cu informatii esentiale destinat investitorilor. Astfel, vei putea investi in functie de profilul tau personal de risc;
  • Daca iti doresti un randament potential mai mare si esti dispus sa risti mai mult, poti opta pentru un fond de actiuni, cum ar fi Certinvest BET Index, care iti ofera expunere pe cele mai lichide companii listate la Bursa de Valori Bucuresti;
  • In cazul in care toleranta ta la risc este scazuta, poti opta pentru un fond de obligatiuni, concentrat pe instrumente cu venit fix, cunoscute pentru rata mai scazuta de risc pe care o prezinta.

Pot investi lunar o suma fixa?

Dupa ce te inrolezi in platforma InvestOnline ai posibilitatea setarii unei recurente lunare in fondul dorit. Astfel, tot ce trebuie sa faci este sa setezi in platforma suma dorita a fi investita, data la care se fac subscrierile si fondul in care doresti sa investesti recurent. Plata cererilor de subscriere se poate efectua atat prin transfer bancar, cat si cu cardul. Termenii recurentei pot fi oricand modificati.

De ce sa investesti in fonduri de investitii?

Fondurile de investitii sunt accesibile

  • Un fond este cel mai rapid mod de a investi pe pietele financiare locale sau externe;
  • Investirea intr-un fond mutual este simpla si disponibila oricui. Contributia intr-un fond mutual poate incepe cu o suma mica, echivalentul valorii unei unitati a fondului in care investesti, care poate avea preturi incepand de la doar cateva zeci de lei.

Fondurile de investitii sunt administrate de profesionisti

  • Fondurile de investitii sunt administrate de echipe mari de profesionisti cu multi ani de experienta in pietele de capital. Acestia aplica strategii de management al riscurilor, cu scopul de a gestiona prudential administrarea investitiilor.

Fondurile de investitii sunt reglementate

  • Fondurile inregistrate in Romania se supun reglementarilor Autoritatii de Supraveghere Financiara, care are ca rol esential protejarea intereselor investitorilor;
  • Banii investitorilor sunt depozitati separat de banii administratorului fondului. Astfel, un fond de investitii nu poate retrage si folosi banii investitorilor in scopuri proprii.

Fondurile de investitii sunt mai putin imprevizibile si volatile ca alte tipuri de investitii

  • Daca piata crypto sau forex este foarte instabila, inregistrand uneori variatii semnificative in cateva ore, investind intr-un fond poti evita astfel de fluctuatii;
  • Piata de actiuni, chiar daca uneori inregistreaza fluctuatii, are in general o tendinta crescatoare pe termen lung;
  • Cu cat investesti pe termen mai lung, sansele ca investitia ta sa fie una profitabila cresc.

Fondurile de investitii iti ofera diversificare

  • Fondurile investesc într-o gama variata de instrumente financiare. Astfel, acestea au un nivel de risc mai scazut luate la un loc decat in cazul investitiilor individuale intr-o singura companie sau intr-un singur instrument financiar;
  • In cazul investitiilor realizate periodic (investitii recurente) beneficiezi si de o diversificare a momentului si pretului la care achizitionezi cosul de instrumente in care investeste fondul, ceea ce iti creste sansele de castig pe termen lung.

Ce reprezinta gradul de risc al unui fond de investitii?

Incadrarea unui fond intr-o categoria de risc indica gradul de risc asociat investitiei in acest fond si se bazeaza pe nivelul de volatilitate inregistrat de valoarea unitara a activului net a fondului din ultimii 5 ani. Indicatorul nu este o masura a riscului de pierdere a sumei investite, ci o masura a cresterilor si scaderilor de valoare inregistrate anterior de catre fond. Gradele de risc asociate fondurilor de investitii sunt cuprinse pe o scara de la 1 la 7, unde 1 reprezinta riscul cel mai scazut, iar 7 cel mai inalt grad de risc. Statistic, gradul de risc asociat instrumentelor financiare este direct proportional cu randamentul generat.

Cum pot inchide contul de InvestOnline?

Pentru a inchide contul de InvestOnline este necesar sa faceti o solicitare la adresa de email [email protected] specificand numele, prenumele dumneavoastra si data nasterii. Cererea va fi analizata si vom reveni cu o confirmare in momentul in care contul a fost inchis.

Siguranta. Transparenta. Incredere.

Platforma InvestOnline este administrata de SAI Certinvest SA, primul administrator independent de fonduri de investitii autorizat din Romania. Compania este autorizată de Autoritatea de Supraveghere Financiară prin Decizia nr. 4222/2003 si Atestat nr. 40/2017, înregistrată cu numărul PJR05SAIR/400005/2003 si nr. PJR071AFIA/400004/2017 în Registrul Public al ASF.

Vă rugăm să consultati prospectul de emisiune şi Documentul cu Informatii Esentiale (DIE) înainte de a lua orice decizie finală de investiții. Documentele sunt disponibile gratuit, în limba română, la sediul SAI Certinvest și pe pagina de internet www.certinvest.ro. Performanțele anterioare nu prevăd profiturile viitoare. Investitia poate duce la o pierdere financiara, fara o garantie de recuperare a capitalului investit. Performantele viitoare fac obiectul impozitarii, in functie de situatia personala a fiecarui investitor.