Ce reprezinta conturile discretionare?

Prin intermediul acestor conturi discretionare, un investitor isi lasa resursele financiare in grija unui administrator, care se ocupa de tranzactii, pentru a spori respectivii bani. Alegerea acestei alternative prezinta instant doua avantaje: creste posibilitatea de castig, din moment ce banii sunt investiti de profesionisti care cunosc piata si care stiu cum functioneaza bursa, iar pe de alta parte, investitorul economiseste timp. Nu mai este nevoie sa se ocupe personal de investitie, ci primeste periodic rapoarte referitoare la situatia banilor sai investiti si asupra activitatii administratorului de fonduri.

Pentru a avea acces la conturi discretionare, un investitor trebuie sa aiba la dispozitie o suma minima de bani, care poate varia de la un caz la altul, in functie de ce impune compania de administrare a investitiilor la care se apeleaza.

Cine reglementeaza conturile de acest tip?

Conturile discretionare sunt reglementate prin Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF). Astfel, se prevede ca printr-un astfel de cont, investitorul sa lase banii in seama administratorilor, care vor fi investiti in diverse produse financiare, cu scopul de a-i spori.

Cine poate investi in conturi discretionare?

Conturile discretionare se potrivesc doar unor anumite tipuri de clienti, si anume cei care dispun de venituri mari si care sunt prea ocupati pentru a se ocupa personal de investitia pe piata de capital.

Conturile discretionare ofera posibilitatea de a beneficia de un administrator personal de cont, care se ocupa de realizarea investitiilor si totodata de raportare si oferirea de detalii referitoare la tranzactiile efectuate.

De ce acte este nevoie pentru deschiderea unui cont discretionar?

Persoanele fizice vor avea nevoie de:

-          Cerere de deschidere a unui cont discretionar pentru persoane fizice

-          O declaratie persoana initiata – ca persoana fizica

-          Un contract de administrare a portofoliului pe baza discretionara

Persoanele juridice au nevoie de:

-          O cerere de deschidere a unui cont discretionar pentru persoane juridice

-          O declaratie persoana initiata – ca persoana juridical

-          Contract de administrare a portofoliului pe baza discretionara

 

Specialistii Investonline iti stau la dispozitie. Deschide acum un cont!