Fondurile locale sunt fonduri de investitii care sunt intemeiate pe teritoriul Romaniei. Acestea investesc, de obicei, in active locale dar nu exista nici o restrictive in acest gen. 

Ce avantaje ai daca investesti in fonduri locale?

Iti ofera posibilitatea sa investesti intr-un domeniu care tu crezi ca va creste, de exemplu sectorul imobiliar romanesc. Astfel investesti online fara bataie de cap, altfel ar trebui sa mergi fizic sa cauti proprietati sa iti asumi riscul corectitudinii actelor si sa inchei personal contractul de vanzare – cumparare.

Prin investitia in fonduri locale poti sa investesti in domenii variate din Romania, cum ar fi Bursa, Aur, Arta, Obligatiuni, Titluri de stat ….etc

Fondurile locale iti ofera cu usurinta accesul la investitii in schimbul unor comisioane mult mai mici decat daca ai fi investi personal.

Beneficiezi de siguranta, fondurile locale plaseaza unitati de fond in mai multe instrumente financiare, aspect care reduce semnificativ riscul de pierdere a banilor si totodata mareste probabilitatea de castig.

Fondurile de acest tip iti ofera lichiditate. Investind prin fonduri de investitii, investitorii pot oricand sa retraga sume de bani in functie de necesitati sau chiar intreaga suma investita.

Ai costuri reduse. Costurile implicate de investitia in fonduri locale sunt mult mai mici decat cele necesare in cazul unor investitii directe.

Fara comision de rascumparare. Dupa o perioada nu se percepe nici un fel de comision pentru rascumpararea unitatilor de fonduri.

Fondurile locale sunt fonduri mutuale de investitii, care permit realizarea de adeziuni si rascumparari in fiecare zi, in orice moment.

Oricine poate investi intr-un fond de investitii, indiferent de suma de bani pe care este dispus sa o investeasca. Pot investi chiar si cetatenii straini, insa inainte este nevoie ca acestia sa se inregistreze la administratia financiara de care apartine, astfel incat sa le fie atribuit un Numar de Identificare Fiscala (NIF) pe baza caruia se vor face ulterior impozitarile castigurilor care vor fi aduse de investitie. Nu au nevoie de un astfel de NIF cei care sunt deja rezidenti in Romania sau care detin o dubla cetatenie.

Exista risc in cazul acestor fonduri locale?

Gradul de risc al unui fond local se stabileste in functie de procentul de unitati de fond plasate in actiuni. Actiunile dau dovada de instabilitate pe bursa, astfel ca pot aduce atat pierderi mari, dar si castiguri substantiale. 


Deschide-ti un cont si investeste intr-un fond local! Beneficiezi de risc redus si siguranta pentru investitiile tale.