Skip to main content

Termeni si conditii

1. Definitii

Platforma electronica InvestOnline.ro (”Platforma”) este dezvoltata si administrata de catre S.A.I. Certinvest S.A. („Societatea de administrare” sau „S.A.I.”) in conformitate cu prevederile Regulamentul ASF nr. 10/2019 privind procedura de subscriere si rascumparare prin internet a titlurilor de participare emise de organismele de plasament colectiv, precum si pentru modificarea si completarea Regulamentului ASF nr.9/2014 si permite subscrierea si rascumpararea de titluri de participare ale fondurilor deschise de investitii administrate de SAI Certinvest SA la distanta, prin intermediul internetului, disponibila la adresa www.InvestOnline.ro.
Contractul pentru operatiuni cu unitati de fond (”Contractul”) – este contractul incheiat intre S.A.I. si investitor/investitorul potential, prin care acesta isi manifesta dorinta de a efectua online operatiuni cu unitati de fond in unul sau mai multe dintre fondurile deschise de investitii administrate de S.A.I. Investitor potential - persoana care intentioneaza sa devina investitor al unui O.P.C.V.M. prin intermediul unui contract la distanta;
Investitor este persoana care detine cel putin un titlu de participare in cadrul cel putin a unui fond deschis de investitii administrat de S.A.I.

2. Servicii

Platforma InvestOnline.ro ofera acces la operatiuni de subscriere si rascumparare a titlurilor de participare în fondurile deschise de investitii administrate de SAI Certinvest SA.
Accesul la functionalitatile platformei InvestOnline.ro este gratuit. Efectuarea de operatiuni cu unitati de fond prin intermediul platformei InvestOnline.ro sau la numerele de telefon inregistrate 021 203 14 30 sau 021 203 14 31, precum si celelalte servicii puse la dispozitie de societatea de administrare sunt gratuite.
Pentru a putea deveni „utilizator” al Platformei, respectiv pentru a avea posibilitatea de a vizualiza optiunile disponibile si/sau a beneficia de serviciile prezentate in cadrul acesteia este necesar sa fiti investitor/ investitor potential, persoana fizica, respectiv sa aveti incheiat un Contract pentru operatiuni cu unitati de fond prin internet si telefon cu SAI Certinvest SA.

3. Utilizarea site-ului

Nu trebuie sa va inregistrati pentru a utiliza site-ul InvestOnline.ro.

4. Utilizarea platformei electronice - contului personal, My InvestOnline

Pentru a crea un cont personal este nevoie sa va inregistrati. Utilizarea platformei electronice InvestOnline.ro trebuie sa corespunda prezentilor Termenii si Conditii si serviciile sa nu fie folosite intr-un mod abuziv.

5. Plati recurente

Setarea recurentelor pentru fondurile deschise de investitii administrate de SAI Certinvest se poate face prin intermediul platformei InvestOnline doar pentru fondurile in care sunteti deja investitor (detineti cel putin o unitate de fond). Datele recurentei (perioada, zi de plata, suma subscrisa) le puteti modifica oricand din contul My InvestOnline. Va recomandam ca, indiferent de modalitatea aleasa pentru efectuarea platilor recurente (transfer bancar sau card), ziua de incepere sa coincida cu ziua finala. In caz contrar, in cazul platilor cu cardul, daca selectati o zi anterioara “Datei urmatoarei plati”, suma nu va mai fi transferata. In situatia in care setati ziua finala ca fiind ulterioara zilei de inceput (“Datei urmatoarei plati”), atunci suma va fi virata in contul colector in ziua de inceput. Exemplu:

daca setati ca zi a recurentei data de 10, iar finalul recurentei pe data de 12, atunci ultima plata se va face tot in data de 10

daca setati ca zi a recurentei data de 10, iar data de final o zi ulterioara – ex. pe 5 -, atunci plata recurentei nu se va mai realiza (suma nu va mai fi retrasa din contul personal)

Setarea recurentelor platite prin transfer bancar

Daca alegeti sa realizati recurenta prin transfer bancar, in unul dintre conturile colectoare ale fondului ales, va recomandam sa setati o plata recurenta automata (programata din internet banking, in functie de optiunile contului bancar). Bineinteles, aveti si optiunea ca plata sa fie realizata manual de catre dvs., in fiecare luna, la data aleasa.

Setarea recurententelor platite online, cu cardul

In situatia in care setati plata subscrierilor recurente online cu cardul, procesatorul de plati PayU va memora datele cardului si va retrage automat din contul bancar asociat acestuia, suma specificata, la data selectata. Asadar, este o investitie automata, pe care o puteti seta pentru orice fond deschis de investitii in care sunteti deja investitor si pe care o puteti anula sau modifica oricand doriti. Daca ati mai efectuat plata subscrierilor cu cardul in fondul pentru care setati recurenta, datele acestuia sunt memorate de catre procesatorul de plati PAYU, caz in care prima plata se va efectua la “Data urmatoarei plati”. In cazul in care nu ati mai efectuat subscrieri cu cardul prin intermediul platformei InvestOnline, atunci prima plata se va efectua automat in ziua setarii recurentei, cu suma setata, pentru a inregistra datele acestuia. Ulterior, urmatoarea plata se va face la data selectata (“Data urmatoarei plati”), chiar daca aceasta este in aceeasi luna.

Daca setati ca zi de plata a recurentei ziua de 31, iar luna urmatoare are 30 de zile, atunci suma va fi retrasa in ultima zi a lunii (30) si asa va ramane setata pana in luna februarie, cand se va modifica la ziua de 28 sau 29, dupa caz.

In toate cazurile enumerate mai sus, va rugam sa va asigurati ca aveti in contul bancar suma necesara subscrierii la data platii si ca detineti un card bancar valid (pentru plata recurentelor online).

6. Actualizarea datelor cu caracter personal ale investitorilor/investitorilor potentiali, ce detin un cont pe platforma InvestOnline.ro

Pentru ca dorim ca in relatia cu fiecare investitor/ investitor potential sa respectam conditiile si normele legale in vigoare suntem obligati sa realizam periodic actualizarea datelor si informatiilor colectate in vederea derularii obligatiilor contractuale.
SAI Certinvest SA s-a aliniat prevederilor Regulamentului European (2016/679/UE) privind protectia persoanelor fizice în ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date. Acest Regulament asigura un cadru legislativ unitar si uniform pentru toate statele membre ale Uniunii Europene.
Politica privind confidentialitatea datelor cu caracter personal poate fi consultata accesand https://www.certinvest.ro/protectia-datelor/.
Pentru orice aspecte legate de protectia datelor cu caracter personal se poate trimite un e-mail la adresa [email protected].
Potrivit cerintelor legale privind cunoasterea clientelei (Legea 129/2019 pentru prevenirea si combaterea spalarii banilor si finantarii terorismului, precum si pentru modificarea si completarea unor acte normative), procesul de actualizare a datelor cu caracter personal este obligatoriu si conditioneaza mentinerea si continuarea relatiei contractuale a investitorului/investitorului potential cu administratorul de fonduri.
Pentru actualizarea datelor personale, accesati contul My InvestOnline/Contul meu/Date personale si modificati/validati informatiile colectate atunci cand situatia o cere (anual sau in cel mai scurt timp de la momentul modificarii a cel putin uneia dintre datele personale colectate aici).
Mai jos vei gasi cateva informatii utile in vederea actualizarii datelor personale.
De ce sa îmi actualizez datele personale?

In acest mod va asigurati ca:

  • aveti acces la toate produsele si serviciile S.A.I. Certinvest SA
  • puteti efectua in continuare operatiuni cu unitati de fond
  • ati luat masuri de precautie necesare efectuarii operatiunilor in conditii de siguranta

Cine trebuie sa isi actualizeze datele?

Investitorii si investitorii potentiali care detin un cont pe aceasta platforma si au incheiat un Contract pentru operatiuni cu unitati de fond prin internet si telefon cu S.A.I. Actualizarea se va realiza periodic (anual), indiferent daca au intervenit sau nu modificari în datele personale sau la solicitarea investitorului/investitorului potential, in cazul în care a aparut cel putin o modificare si într-un timp cat mai scurt, pentru a va asigura ca derularea obligatiilor contractuale se desfasoara conform cerintelor legale.


Cum aflu cand trebuie sa imi actualizez datele cu caracter personal?

In contul dvs., My InvestOnline, aveti afisata data limita la care trebuie sa realizati actualizarea anuala a datelor. De altfel, veti fi informat din timp, cu 30 de zile inainte, prin email.


Cum imi pot actualiza datele personale?

Actualizarea datelor personale prin intermediul platformei InvestOnline.ro este posibila din My InvestOnline, accesând sectiunea ” Contul meu”.
Nu uitati sa incarcati copia actului de identitate, a extrasului de cont bancar, a certificatului de rezidenta fiscala, dupa caz, intr-un format jpg sau png, color si care sa contina imaginea integrala.
Datele introduse sunt validate apoi de catre SAI Certinvest SA conform procedurilor interne, pentru asigurarea corectitudinii acestora. În cazul sesizarii unor neconcordante in preluarea datelor sau ale copiilor documentelor trimise (neconforme/neclare), clientii vor fi notificati de catre SAI Certinvest SA pe adresa de e-mail pusa la dispozitie sau telefonic si rugati sa incarce din nou documentul.
În cazul în care întâmpinati dificultati la actualizarea datelor va rugam sa ne contactati pe adresa de email [email protected] sau la numarul de telefon +4 021 203 14 00 .

Ce se intampla daca nu imi actualizez datele personale?

Dorim sa nu ajungem in aceasta situatie deoarece neactualizarea datelor personale contravine cadrului legal, ceea ce va determina blocarea contului dvs. pana la momentul in care noua actualizare va fi validata de catre colegii nostri. Acest proces este obligatoriu si trebuie parcurs de fiecare investitor sau potential investitor al S.A.I.
În vederea verificarii identitatii investitorului, suplimentar fata de documentatia trimisa catre S.A.I., societatea de investitii poate utiliza si alte modalitati tehnice audiovideo ce permit identificarea persoanei, cu acordul sau (recunoastere faciala).
Inregistrarile obtinute se stocheaza de catre SAI Certinvest SA pe un suport durabil, pe toata durata desfasurarii relatiei contractuale si dupa încheierea acesteia, pe o perioada conforma cadrului legal în vigoare .
In situatia in care informatiile furnizate sunt incorecte sau incomplete si, din acest motiv, S.A.I. este impiedicata sa isi indeplineasca obligatiile legale privind cunoasterea clientului, prevenirea spalarii banilor si combaterea terorismului, precum si obligatiile de raportare catre autoritatile si institutiile de supraveghere, isi rezerva dreptul de a declina initierea unei relatii contractuale, respectiv de a inceta derularea de operatiuni, in cazul unei relatii de afaceri existente.

7. Limitarea raspunderii

SAI Certinvest SA nu va fi raspunzatoare pentru pierderile sau daunele suferite in mod direct/indirect de catre Client sau de orice alta persoana/entitate, ca urmare a incalcarii de catre investitor/potentialul investitor a obligatiilor sale contractuale, accesarii platformei www.investonline.ro de catre o persoana neautorizata, intreruperii functionarii sistemului, a intreruperii retelei de comunicatii sau interferentelor produse din cauze aflate in afara controlului SAI Certinvest, inclusiv ca urmare a functionarii defectuoase a retelei Internet respectiv a retelei de telefonie
Investitorul/potentialul investitor isi asuma intreaga raspundere pentru exactitatea tuturor sumelor si informatiilor inscrise pe documente transmise/prezentate SAI Certinvest SA cu instructiuni de plata a rascumpararilor/alimentarea conturilor colectoare ale fondurilor de investitii pentru care se pot efectua subscrieri pe Platforma.
Nu impartasiti nimanui datele dumneavoastra confidentiale. Daca datele va sunt sustrase, va rugam sa ne anuntati in cel mai scurt timp, la numarul de telefon 021 203 14 00.
Obiectivul de investitie pe care il puteti defini in contul personal (My InvestOnline) de pe platforma www.InvestOnline.ro reprezinta obiectivul dumneavoastra de investitii si nu implica nicio obligatie din partea S.A.I.
In situatia in care adaugati un imputernicit pe contul dvs. de titular, trebuie sa cunoasteti faptul acesta trebuie sa detina propriul cont valid pe platforma InvestOnline.ro.

Dupa validarea persoanei imputernicite, aceasta dobandeste dreptul de a efectua operatiuni cu unitati de fond (subscrieri si/sau rascumparari) in contul titularului, fara a avea obligatia de a obtine acordul sau a-l instiinta in prealabil pe acesta. Si in aceasta situatie obligatiile fiscale revin in totalitate titularului de cont.


8. Declaratii si garantii

Prin acceptarea prezentilor Termeni si conditii , declarati ca ati luat la cunostinta, ati inteles si sunteti de acord cu urmatoarele:
  • va obligati sa notificati SAI Certinvest SA imediat, fara intarzieri nejustificate, atunci cand sesizati lipsa, furtul, insusirea ilegala sau utilizarea neautorizata a datelor dumneavoastra de conectare: parola inregistrare in cont, PIN (parola tranzactionare);
  • ca aveti dreptul, autoritatea si capacitatea deplina de exercitiu în vederea accesarii si utilizarii platformei;
  • va obligati sa ne notificati imediat de orice utilizare neautorizata a datelor dumneavoastra sau de orice incalcare a securitatii de care deveniti constient sau pe care în mod rezonabil o suspectati. Cu toate acestea, indiferent de aceasta notificare, nu vom raspunde pentru pierderile pe care ati putea sa le suportati ca urmare a utilizarii neautorizate a datelor dumneavoastra (indiferent daca o astfel de utilizare se produce cu sau fara cunostinta dumneavoastra);
  • ati fost informat ca SAI poate suspenda utilizarea datelor de conectare în cazurile în care suspecteaza compromiterea securitatii acestora sau existenta unei utilizari neautorizate sau frauduloase.

9. Posibile disfunctionalitati ale Platformei

In situatia aparitiei unor disfunctionalitati la sistemul de operare a Platformei sau in cazul efectuarii unor update-uri de mentenanta, S.A.I. va semnala acest lucru pe prima pagina a Platformei de tranzactionare www.InvestOnline.ro, precum si pe website-ul www.certinvest.ro si va preciza momentul estimat de reluare a activitatii in conditii optime. Pana la solutionarea problemelor tehnice, investitorii au posibilitatea de a efectua operatiuni prin mijloacele alternative: la sediul S.A.I. Certinvest S.A. sau prin telefon, asa cum este precizat si în prospectul de emisune al fondurilor.

10. Cum ne puteti contacta

Daca intampinati dificultati in utilizarea Platformei, va rugam sa ne scrieti la adresa [email protected] sau sa ne sunati la numarul +4 021 203 14 00.

11. Modificarea termenilor si a conditiilor

Continutul actualului document poate fi modificat, fara a avea obligatia de a va anunta. Va rugam sa il consultati atunci cand situatia o cere.

12. Solutionarea eventualelor litigii

Orice neintelegeri care se pot ivi intre investitori si S.A.I. Certinvest cu privire la modul de derulare a raporturilor contractuale (in baza Contractului pentru operatiuni cu unitati de fond prin internet si telefon) vor fi solutionate in principal pe cale amiabila. In acest sens, investitorul, are dreptul de a adresa in scris, personal la sediul societatii, prin serviciul postal/curier, pe adresa de email a societatii [email protected] sau la numarul de fax 021 203.14.14, orice plangere cu privire la modul in care S.A.I. Certinvest S.A. si-a executat obligatiile contractuale. Plangerea formulata impotriva societatii va fi solutionata de catre Ofiterul de conformitate al SAI Certinvest SA si de catre conducerea executiva, investitorului oferindu-se un raspuns in scris in termen de 30 zile calendaristice de la data receptionarii plangerii.

In cazul in care rezolvarea pe cale amiabila nu este posibila, investitorul are dreptul de a se adresa urmatoarelor entitati:

-Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF) - [email protected]

-Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) - [email protected]

-Entitatea de Solutionare Alternativa a Litigiilor in Domeniul Financiar Nonbancar - [email protected]

Pentru comunicare cu ofiterul de conformitate al SAI Certinvest aveti la dispozitie adresa de email [email protected].

13. Forta majora si cazul fortuit

SAI Certinvest SA nu este raspunzatoare fata de utilizator pentru neindeplinirea oricarei obligatii in caz de forta majora/ caz fortuit si în general in cazul unui eveniment care este dincolo de controlul sau, cat si pentru operarea si conexiunea altor retele nationale sau straine si pentru activitatile si actiunile lor în general.Caz de forta majora/de caz fortuit poate fi, de exemplu dar nu limitativ: stare de razboi (fie declarat sau nu), conflict armat, revolutie, insurectie, actiuni sau amenintari militare sau teroriste, sabotaj, tulburari civile, greve sau alte actiuni in campul muncii, legi, regulamente, decizii sau directive, catastrofe naturale, cutremur, incendiu, explozie, tulburari solare sau meteorologice, urgente publice sau orice alta intamplare, care este dincolo de controlul sau.

14. Note finale

Daca pentru a incheia cu SAI Contractul pentru operatiuni cu unitati de fiind prin internet si telefon, nu doriti sau nu aveti posibilitatea sa va faceti un selfie, necesar pentru identificare dvs., puteti opta pentru incheierea contractului in varianta print, ceea ce presupune primirea acestuia pentru semnare prin curier.
Inainte de a efectua subscrieri in fondurile S.A.I., investitorul trebuie sa confirme ca a citit, a înteles si ca este de acord cu prevederile Prospectului de emisiune si a Informatiilor cheie destinate investitorilor (DICI) ale fondului la care doreste sa subscrie.
La plata online cu cardul a subscrierilor, termenul de procesare a operatiunii este de doua zile lucratoare. Performantele anterioare ale fondurilor nu reprezinta o garantie a realizarilor viitoare. Informatiile furnizate in acest document sunt valabile pana la modificarea acestora de catre S.A.I. Certinvest SA, în acord cu reglementarile legale în vigoare.